InTeSe GmbH & Co. KG | Skladišna tehnika - Regalni sistemi
Srpski English Hrvatski Crnogorski Deutsch
FacebookGoogle LinkedinYoutube
 

Retrospektiva 2015 - InTeSe javnosti predstavio svoje poslovanje u prethodne tri godine

Beograd, 23. maj 2015. - Kompanija InTeSe je juče, u prepunoj svečanoj sali beogradskog hotela Falkenštajner, održala poslovno-stručni skup, konferenciju „Retrospektiva 2015“ koja je imala dva cilja: Predstavljanje trogodišnjeg poslovanja kompanije zainteresovanoj stručnoj javnosti i edukaciju iste o novim standardima i trendovima u domenu regalnih sistema i skladišne tehnike.

Mnogobrojne zvanice, predstavnici InTeSe-ovih dosadašnjih poslovnih partnera kao i predstavnici kompanija zainteresovanih za InTeSe-ove usluge nisu krile iznenađenost i oduševljenje spektakularno-sofisticiranim doživljajem i kreativnom organizacijom jednog ovakvog, naizgled dosadnog skupa.

Učesnici ovogodišnje „Retrospektive“, govornici i predavači, bili su autoriteti iz oblasti skladišne tehnike koji su prezentovali svoje stavove kako sa naučno-tehnološkog aspekta gde je glavnu reč vodio prof. Milosav Georgijević sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, tako i sa iskustvenog aspekta gde je „dirigentskom palicom“ upravljao g. Marko Mastikosa, direktor distributivnih centara kompanije Delhaize Serbia. Osim pomenutih, svoje stavove, saznanja i iskustva prezentovali su i ljudi iz struke: dr. Klaus Vatter, direktor nemačke kompanije META Regalbau koja se bavi proizvodnjom regalnih sistema, gosp. Borislav Blanuša, izvršni direktor kompanije InTeSe i, na kraju, tj. na početku, u ulozi domaćina konferencije, gospodin Joso Bijelić, osnivač kompanije InTeSe GmbH & Co. KG.

Zaključci učesnika i zvanica su da je „Retrospektiva 2015“ bila jedinstvena, retka i nadasve korisna prilika da se prenesu iskustva i steknu nova saznanja o naprednim standardima i tehnologijama koje se već primenjuju u skladišnoj tehnici s naglaskom na primenu evropske norme/standarda SRPS EN 15 635, koji se odnosi na bezbednost u skladištima, a koji se već primenjuje u nekim zemljama regiona, uskoro se njegova obavezna primena očekuje i u Srbiji.

Bliže, a ukratko objašnjeno, norma SRPS EN 15632 potvrđuje standarde u planiranju, montaži, edukaciji odgovornih lica i korisnika, slaganju paleta, proceduri inspekcije oštećenja…

Prof. Georgijević je istakao da u Srbiji postoji izuzetno velika potreba za automatizovanim skadištima naročito u sektoru kao što je poljoprivreda, obzirom da su postojeća stara i po 30 godina, te da primena IT tehnologija u skladištima kod nas tek dolazi.

Predavač M. Mastikosa, iz kompanije Delhaize, predstavio je projekat novog logističkog centra te kompanije u Staroj Pazovi koji je, ujedno, i najveći i najreprezentativniji skladišni objekat u regionu. Radi se o u potpunosti energetski efikasnom i pametnom objektu, što podrazumeva centralno upravljanje temperaturom, vlažnošću vazduha, protivpožarnim sistemima, osvetljenjem… Dakako, glavni element svakog skladišta, proizvodnju i instalaciju regalnih sistema potpisuju META Regalbau i InTeSe.

Dr. Kaus Fater iz kompanije META je prisutne na konferenciji bliže upoznao sa tehničko-tehnološkim mogućnostima ove kompanije koja prati sve svetske trendove u ovoj industriji počev od projektovanja za koje je zadužen Metin tim inženjera i 3D projektanata, kvaliteta korišćenih materijala i tehnologije proizvodnje koja s ponosom nosi pečat kvaliteta „Made in Germany“.

U drugom delu konferencije, javnosti je predočena nova poslovna filozofija, politika kao i novi vizuelni identitet kompanije koji podrazumeva nove grafičke standarde, kolornu šemu, logo, slogan i novi korporativni veb sajt.

Novi logotip kompanije predstavlja očiglednu transformaciju već prevaziđenog u moderno vizuelno grafičko rešenje koje karakteriše savremenost, lakoća, prozračnost i transparentnost, toliko karakteristični postulati ove kompanije.

„Certified for the new heights“, je misao uobličena u propagandni slogan koja u kratkoj formi takođe opisuje poslovnu viziju i filozofiju kompanije.

U izlaganju g. B. Blanuše, postojeći i novi korisnici usluga naše kompanije imali su priliku da se upoznaju sa novim elektronskim servisima koje nudi naš novi korporativni sajt, a u pitanju je kontakt sa servisnom službom na lak, praktičan i intuitivan način kao i mogućnost za online poručivanje dodatne opreme.

Po završetku oficijelnog dela konferencije, prisutni su pozvani da se još neko vreme zadrže u holu hotela u kojem je organizovano koktel druženje koje je ovom događaju dalo konačnu formu.

Obzirom da ovogodišnja „Retrospektiva“ nije prvi, na ovaj način organizovan poslovno-stručni skup, do nekog sledećeg okupljanja, aktuelnosti i najnovije informacije iz oblasti skladišne tehnike uvek možete da dobijete kod nas.

Dobrodošli.